MC nyheder

Bekendtgørelse om vejsidesyn sendt i høring

Færdselsstyrelsen har sendt udkast til bekendtgørelse om de såkaldte vejsidesyn af motorcykler i høring. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Det er ikke lang tid siden, transportminister Benny Engelbrecht fremsatte et lovforslag om de såkaldte vejsidesyn af motorcykler. Det kan du læse mere om her.

Nu har Færdselsstyrelsen så sendt "udkast til bekendtgørelse om udførelse af syn af motorcykler ved vejsiden i høring", som det fremgår af en pressemeddelelse 15-11-2021. Her oplyser Færdselsstyrelsen også følgende:

Det følger af periodesynsdirektivet, at der senest den 1. januar 2022 skal indføres regler for periodisk syn af motorcykler eller effektive alternative trafiksikkerhedsforanstaltninger.

Det foreslås med udkast til forslag til lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer, at undtagelsesbestemmelsen i direktivets artikel 2, stk. 2, udnyttes ved at indføre effektive alternative trafiksikkerhedsforanstaltninger for motorcykler i form af vejsidesyn af motorcykler. Det vurderes, at den færdselssikkerhedsmæssige gevinst i Danmark vil være lige så stor ved at indføre syn af motorcykler ved vejsiden som ved indførelse af periodisk syn, samtidig med, at det vil være mindre indgribende.

Udkastet til bekendtgørelsen udmønter dette ved at fastsætte rammerne for syn ved vejsiden af motorcykler.

Høringsfristen er d. 3. december 2021.

 

Vejsidesyn er en "uvarslet teknisk kontrol"

I udkastet til bekendtgørelsen står der blandt andet, at et syn ved vejsiden defineres som en "uvarslet teknisk kontrol af en motorcykel, som gennemføres af Færdselsstyrelsen eller under dennes direkte tilsyn".

Der lægges desuden op til, at synsinspektøren ved vejsidesyn skal foretage "en vurdering af den tekniske tilstand af motorcyklen, herunder vurdere om køretøjet opfylder støjkrav". 

Det i alt 44 sider lange udkastet kan læses på høringsportalen her.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.