MC nyheder

Besøg en ø: Gratis færger fra 1. juli

Fra 1. juli 2021 vil 54 færgeruter til og fra danske øer være gratis i løbet af sommeren. Tilbuddet gælder gående og cyklister i udvalgte perioder.

I løbet af sommeren vil det være muligt at besøge en lang række af de danske øer – ganske gratis – for gående og cykler. 

Ligesom sidste år har politikerne på Christiansborg søsat initiativer, der skal understøtte danskernes muligheder for at afholde sommerferien i Danmark.

Ét af dem er gratis transport på færger, der sejler mellem danske havner og øer samt ruten Rønne-Ystad. Det skriver Trafikstyrelsen i en pressemeddelelse.

Gælder kun gående og cykler

Tilbuddet om gratis færgeoverfart gælder som nævnt gående og cykler – ikke motorcykler og biler.

Men derfor kan man jo alligevel godt udnytte tilbuddet om en gratis færgetur, hvis man eksempelvis kører til Aarøsund i Sønderjylland, stiller motorcyklen på havnen og derfra tager færgen til Aarø, som er vist på billedet øverst, og nyder en gåtur på øen.

I alt 54 færgeruter har valgt at være med i ordningen. Det er dog forskelligt, hvornår de tilbyder gratis færgetransport i løbet af sommeren.

Trafikstyrelsen har derfor udarbejdet et kort, der viser alle sommerens ruter og perioder med/uden gratis afgange. Kortet finder du på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Trafikstyrelsens kort over gratis færgeruter i 2021.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.