BREAKING: Bakke-fællestur aflyst

Forlystelsesparken Dyrehavsbakken har fremrykket åbningen til nu på fredag 29. maj. Vi har talt med Bakken og Politiet om den årlige fejring, og motorcyklisterne er stadig velkomne på dagen – men der vil ikke blive fællestur gennem København i år.

Siden tredje fase af åbningen af det danske samfund blev fremrykket i onsdags, har vi fået rigtig mange henvendelser fra motorcyklister, der spørger ind til det årlige motorcykeloptog i forbindelse med Bakkens åbning den 29. maj. Vi forstår jer godt, for fællesturen er for mange ét af årets tohjulede højdepunkter, og vi har derfor i løbende været i dialog med både Bakken og Nordsjællands Politi for at få afklaret, hvordan åbningen bliver afviklet i år.

Fællestur bryder forsamlingsforbud
For kort tid siden meldte Københavns Politi endeligt ud, at den sædvanlige motorcykelkortege gennem Københavns gader ville bryde med det midlertidige forsamlingsforbud, der er sat i værk for at bremse spredning af corona-smitten. Der vil derfor IKKE være samling på Nørrebrogade og fælleskørsel mod Klampenborg i år. Københavns Politi skriver på Twitter:

"Man må stadig ikke forsamle sig i grupper på flere end 10 personer – det gælder naturligvis også i forbindelse med åbningen af Bakken. Vi vil være til stede på Nørrebrogade for at føre tilsyn, vejlede og håndhæve forsamlingsforbuddet."

Der vil i år ikke blive fælleskørsel til Bakkeåbningen grundet det nuværende forsamlingsforbud.

Bakken står ikke selv for koordineringen af optoget, der har været afholdt af private arrangører i mere end et halvt århundrede, men i et skriftligt svar til MCTC opfordrede de i går til, at man følger myndighedernes anvisninger:

”Vi er i tæt dialog med organisatorerne bag motorcykel-paraden, da de og alle motorcyklisterne er en stor del af den traditionsrige åbning af Dyrehavsbakken. De arbejder i øjeblikket på at få svar fra myndighederne på, hvorvidt de er omfattet af forsamlingsforbuddet eller ej. Er de det, bliver der desværre ingen motorcykel-parade fra Nørrebro til dette års åbning af Bakken," fortæller Bakkens administrerende direktør, Nils-Erik Winther.

Motorcyklister er velkomne
Han understreger dog over for MCTC, at motorcyklister er velkomne til selve åbningen af Dyrehavsbakken på lige fod med andre gæster, også selvom den traditionelle fællestur gennem København ikke kan afvikles:

"Motorcyklisterne er under alle omstændigheder velkomne på Bakken som enkeltindivider eller i små grupper på indtil 10 personer, når vi åbner fredag 29. maj. Motorcyklisterne kan som vanligvis på åbningsdagen parkere gratis på Bakkens parkeringsplads,” afslutter han.

Vi i MCTC opfordrer naturligvis til, at man følger myndighedernes anvisninger og så tager vi sammen revanche næste forår!

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.