MC nyheder

Ducati laver stor elektrisk satsning

Fra 2023 vil Ducati være eneproducent af elektriske motorcykler til MotoE-racerserien – første skridt på vejen til at lancere en elektrisk gadecykel.

Fra 2023 til 2026 vil alle racerkørerne i MotoE-verdensmesterskabet køre elektrisk Ducati, det offentliggjorde det italienske mærke og løbsudbyderen Dorna Sports ved en pressekonference på Misano-banen.

Fra race til gade
Den elektriske racer er dog kun begyndelsen, for den viden og erfaring, som Ducati gør sig på racerbanen, skal munde ud i elektriske motorcykler til offentlig vej. Det har været en Ducati-tradition siden 851'eren i slut-80'erne at tage teknikken, der udvikles i forbindelse med racerløb, og omdanne den til gadecykler, og det bliver ikke anderledes, selvom benzin er skiftet ud med el.

Direktørerne fra Ducati og Dorna Sports har indgået en aftale om leverance af elektriske motorcykler til MotoE-serien fra 2023-2026.

Udviklingen af den elektriske racer er allerede i gang, og målet er at lave en sportslig, kraftig og frem for alt let motorcykel. Sidstnævnte er p.t. den største udfordring, men ifølge Ducatis direktør Claudio Domenicali udvikler batteriteknologien sig så hurtigt i øjeblikket, at de er overbeviste om at opnå et fremragende resultat.

 

"Jeg er sikker på, at vi også denne gang vil bygge på de erfaringer, vi har gjort os i racing, og overføre dem til produktionsmotorcykler."

- Claudio Domenicali, CEO for Ducati Motor Holding

Målet er at studere, hvordan man, så snart teknologien er klar, kan producere elektriske Ducati-motorcykler, der er både sportslige, underholdende og i stand til at tilfredsstille alle entusiaster. I den forbindelse fremhæver Ducati også, at mærket er del af Volkswagen Group, der allerede har stor erfaring inden for elektriske drivlinjer, som de kan gøre brug af – så vi kan forvente at høre nyt om den elektriske Ducati allerede næste år.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.