MC nyheder

Ejerskifte-app endelig klar til motorcykler

Efter næsten et års ventetid kan motorcykler nu endelig også omregistreres med Motorstyrelsens Ejerskifte-app, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Næsten et år. Så lang tid skulle der gå, før Motorstyrelsens Ejerskifte-app også kunne bruges til at omregistrere motorcykler.

Siden appen blev lanceret i november 2020 har den nemlig kun kunnet omregistrere køretøjer, der er underlagt periodisk syn. Og det er motorcykler som bekendt (endnu) ikke.

Men nu er den her, opdateringen, mange motorcyklister har ventet på – en opdatering som gør det muligt også at omregistrere motorcykler (og andre køretøjer, som ikke er underlagt periodisk syn). Det skriver Motorstyrelsen i en pressemeddelelse 23-09-2021.

LÆS OGSÅ: Ejerskifte-app kan stadig ikke omregistrere mc'er

"Siden Ejerskifte blev lanceret for 10 måneder siden, er appen blevet benyttet ved flere end 17.000 bilhandler. Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra brugerne af appen, og jeg er meget glad for, at appen nu også kan benyttes, hvis man handler med motorcykler, campingvogne, trailere eller andre typer af køretøjer," siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Hvorfor en Ejerskifte-app?

Ejerskifte-appen blev blandt andet lanceret for at imødekomme nye regler, der trådte i kraft 1. januar 2021. Tidligere havde køber tre uger til at omregistrere et indregistreret køretøj, men fra 1. januar i år er det lovpligtigt, at den nye ejer omregistrerer (eller afmelder) køretøjet indenfor fire hverdage.

Og dét er Ejerskifte-appen en hjælp til, som ifølge Motorstyrelsen er både sikker og hurtig at bruge, ligesom den oplyser om eventuel restgæld. Omregistrering via appen koster det samme som i Motorregistret (340 kroner).

Ejerskifte-appen er tilgængelig i både App Store og Google Play. Hvis du allerede har installeret appen og ønsker at bruge de nye funktioner, skal du huske at opdatere appen til seneste version.

Du kan læse meget mere om Ejerskifte-appen på Motorstyrelsens hjemmeside.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.