Af Daniel Bohnsen / 02-08-2021

Det er over et halvt år siden, at de første spionfotos af en ny adventure-Aprilia begyndte at dukke op, og nu er de første specifikationer på den kommende Tuareg 660 så blevet offentliggjort – og det tegner godt!

Touring og terræn

Motoren er den samme tocylindrede række-enhed, der også findes i Tuono 660 og RS 660, men i Tuareg er den redesignet til at prioritere bund- og mellemområdet, så den nu leverer 80 hk og 70 Nm. TFT-skærmen på 5" og elektronikpakken med fire køreprogrammer, traction-control m.m. er også udviklet fra de andre 660'ere, men her stopper lighederne.

Tuareg 660 deler drivlinje med RS og Tuono, men er ellers nyudviklet.

Rørgitterrammen er specifikt udviklet til Tuareg 660 ligesom den justerbare affjedring med 240 mm vandring, og på trods af en benzintank på 18 liter er Apriliaens tørvægt kun 187 kilo, hvilket lover godt for terrænegenskaberne. Brembo-bremser, stor vindskærm og fartpilot tegner til gengæld godt for evnerne til hverdagstransport, selvom 21"/18"-hjulene vidner om, at offroad er førsteprioritet.

Dansk pris og lancering på Aprilia Tuareg 660 kender vi endnu ikke, men vi følger naturligvis sagen – for hvis Yamaha Ténéré 700's succes er noget at gå ud fra, er der bestemt marked for endnu en model i denne klasse herhjemme. Se mere til den nye Aprilia i videoen herunder

Læs også

Ny A2-racer fra Aprilia

Historiens mest ekstreme RSV4

Aprilia Tuono V4 og RSV4 er klar til 2021