Husqvarna bekræfter adventuremodel

  • Husqvarna NORDEN 901 MCTC (1).jpg
  • Husqvarna NORDEN 901 MCTC (2).jpg
  • Husqvarna NORDEN 901 MCTC (3).jpg
  • Husqvarna NORDEN 901 MCTC (7).jpg
  • Husqvarna NORDEN 901 MCTC (6).jpg

Husqvarna arbejder på en ny topmodel med 2-cylindret motor, der bliver mærkets første adventuretouring-motorcykel, når den rammer markedet under navnet Norden 901.

Husqvarnas genopstandelse er i fuld gang med et hastigt voksende modelprogram, og næste skridt er et af de store. Konceptmodellen Norden 901 udgør nemlig Husvarnas første bud på en motorcykel i det populære adventure-touring-segmentet, og selvom billederne her endnu blot er af et koncept, har Husqvarna bekræftet, at modellen er på vej i produktion.

Den 889,5-kubik store paralleltwin kommer formentlig fra KTM 890 Duke R.

Ny motor fra KTM
Af samme grund kender vi ikke alle detaljer endnu, men vi ved at motoren, modsat det nuværende modelprogram af én-stampere, bliver en ny paralleltwin. Slagvolumen fra de to cylindre er desuden 889,5 kubik, hvilket tilfældigvis er det samme, som den nye paralleltwin i 890 Duke R-modellen, som KTM, der ejer Husqvarna, præsenterede sidste måned.

Derfor er der nok en pæn sandsynlighed for, at der er tale om samme motor, hvilket ville betyde en effekt omkring 120 hk og 99 Nm. Kigger man på billederne af styret, er det også tydeligt, at knapperne på venstre greb er lånt fra 790 Adventure-modellerne, så man kan håbe, at Husqvarna har fået lov at låne teknikken fra KTM's vellykkede eventyrmaskiner. 

Vi håber, at TFT-skærmen med telefonopkobling når med videre til produktionsudgaven af Norden 901.

Klar til adventure
Derudover ved vi, at Norden 901 får radialt monterede bremsecalipre, USD-forgaffel og monobagfjeder leveret af WP samt egerfælge på 18” bagtil og terrænvenlige 21” fortil – og skal vi stole på billederne kommer der en fed TFT-skærm, der tilsyneladende kan forbindes til smartphone med en dedikeret app.

Norden 901 lover desuden "klassens laveste vægt" og skal kunne bruges til både pendling, touring og eventyr, så forvent forskellige udgaver med mere eller mindre aggressiv dækmontering. Husqvarna har endnu ikke offentliggjort præcis hvornår Norden 901 kommer på markedet, men et bud kunne være sæsonstart 2021, hvis ikke det allerede bliver til sommer.

Vi følger i hvert fald sagen tæt, for designet skiller sig klart ud i adventure-segmentet og oser af Husqvarnas nye stil – det bliver spændende, hvordan det bliver modtaget!

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.