Indian lancerer ny Sixty-model

  • 8e3a5019-flat.jpg
  • 8e3a5219-flat.jpg
  • ag0i0987-falt.jpg
  • ag0i8644-flat.jpg
  • ag0i9696-flat.jpg
  • ag0i9660-flat.jpg
  • ag0i8663-flat.jpg

Amerikanske Indian Motorcycle har netop præsenteret en afklædt og lettere udgave af Scout Sixty med tilnavnet Bobber.

Det er ikke kun Harley-Davidson, der i disse dage kan prale af en ny og "billig adgangsbillet" til en amerikansk motorcykel med V2-motor. I kølvandet på Harleys melding om den nye Softail Standard præsenterer Indian Motorcycle nu en – formodentlig – ditto billig indianer: Scout Bobber Sixty.

Som navnet også afslører, er der dog ikke tale om en "fuldblods-Indian" med den store Thunder Stroke 111-eller 116-V2’er på henholdsvis 1.811 og 1.890 kubik. Derimod er den nye Scout Bobber Sixty i stil med den nuværende Scout Sixty udstyret med Indians mindste V2’er på 999 kubik.

Sixty referer nemlig til motorens slagvolumen målt i kubiktommer, som man nu engang gør det derovre i staterne.

New name, same story

At Scout Bobber Sixty er en "helt ny model" er måske at tage munden for fuld. Som Scout Sixty-ophavet er ydelsen for den nye Bobber-version præcis den samme: 78 hestekræfter ved 7.300 o/min og 88 Nm moment ved 5.000 o/min.

Modsat Scout Sixty er den nye "Bobber Spejder" mere afklædt og dermed også 10 kilo lettere. Men med en tørvægt på 214 kilo og en køreklar vægt på 245 kilo er Scout Bobber Sixty ikke ligefrem nogen letvægter.

Ifølge Indian er der dog deciderede forskelle på de to Sixty-modeller. Det gælder blandt andet et nyt tracker-styr og ændret placering af fodhvilerne, som skulle sikre en mere fremadrettet og progressiv kørestilling på Scout Bobber Sixty.

Bobber har også fået nye 5-stjerne-fælge og sænket bagaffjedringen en smule, men som Scout Sixty kommer den fortsat med standard teleskopforgaffel, fem gear og enkelt 298 mm skive med ABS for og bag.

Scout Bobber Sixty fås i farven "Thunder Black" eller "Thunder Black Smoke". Det er endnu uvist, hvornår den rammer Danmark, ligesom prisen heller ikke frigivet endnu. Til sammenligning koster Scout Sixty fra 179.999 kroner, så mon ikke den nye Bobber-udgave bliver et par tusinde kroner dyrere.

Glemt adgangskode eller medlemsnummer?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.