MC nyheder

Italien indfører mc-fartgrænser i Dolomitterne

I weekenden trådte nye 60 km/t fartgrænser i kraft på adskillige bjergveje i Dolomitterne for at sænke hastigheden i området – flere steder gælder de kun for motorcykler.

Trentino-provinsen i det nordlige Italien har per 25. juli indført nye hastighedsgrænser på udvalgte vejstrækninger i Dolomitterne for at reducere antallet af ulykker i området. De snoede bjergveje tiltrækker hvert år mange svingentusiaster, heriblandt en hel del på to hjul, og de skrappere fartgrænser skal hjælpe med at sænke hastigheden på vejene og dermed øge trafiksikkerheden.

Gælder kun motorcykler
På de udvalgte veje er den maksimale tilladte hastighed nu sænket til 60 km/t med undtagelse af de steder, hvor hastigheden i forvejen er sat ned til 50 km/t på grund af byer og lignende. På en del af de omfattede veje gælder de nye hastighedsgrænser for alle trafikanter, men på andre er det kun motorcykler, der skal sænke farten – andre kan fortsætte i samme tempo som før.

Hastighedsgrænserne er en forsøgsordning efter flere alvorlige ulykker og klager over motorcykler, der ikke overholder fartgrænserne i området.

Ifølge det italienske nyhedsmedie l'Aadige gælder foranstaltningerne i første omgang sommersæsonen ud som del af det, Trentino-provisens præsident Maurizio Fugatti kalder et eksperiment på foranledning af både borgere og myndigheder i området. De skrappere krav er kun ét eksempel i en række motorcykelrestriktioner for nylig, hvor Tyrol senest har forbudt højlydte motorcykler på en række vejstrækninger, der ligger ikke mange kilometer nord for Trentino.

Disse veje er omfattet
De veje, hvor hastighedsgrænsen gælder alle trafikanter, er bjergpassene Sella, Gardena, Pordoi og Rolle i Dolomitterne samt vejene SP85 i Monte Bondone, SP25 i Garniga, SP3 i Monte Baldo og SS240 fra Val di Ledro til Loppio.

De veje, hvor kun motorcykler omfattes af hastighedsgrænsen, er SS42 fra Mendola til Passo del Tonale og SP31 over Manghen-passet fra Telve til Molina.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.