MC nyheder

Kørekort-app er klar til download

Fra tirsdag 24. november 2020 kan danskere lade deres fysiske kørekort blive hjemme i skuffen, når de skal ud at køre. En ny kørekort-app er klar til download på smartphone, så kørekortet altid er lige ved hånden.  

Danskerne behøver ikke længere huske det fysiske kørekort, når de skal ud at køre. Fra tirsdag 24. november 2020 er det nemlig muligt at downloade en digital udgave af kørekortet. Det digitale kørekort fungerer både som gyldigt kørekort i Danmark og som ID-bevis i lighed med det velkendte lyserøde kørekort. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Appen ”Kørekort” ligger klar til download til både Android og iOS. Når man har downloadet appen og logget ind med NemID, aktiverer man sit digitale kørekort ved at scanne sit pas og hente den billedfil, som er i alle pas. Det sikrer, at billedet kun ligger på ens egen telefon og ikke lagres andre steder.

Den nye kørekort-app er et frivilligt tilbud, og man skal fortsat beholde sit fysiske kørekort – også når man har downloadet appen. Det digitale kørekort er desuden kun gældende inden for Danmarks grænser.

Den nye app ”Kørekort” kan hentes til både Android og iOS i Google Play og App Store fra tirsdag 24. november 2020.

Appen Kørekort ligger klar til download til i App Store og Google Play og kan hentes af alle danskere med gyldigt dansk kørekort og pas.

Download Kørekort-appen i App Store

Download Kørekort-appen i Google Play

Fakta

  • Kørekortet bliver det første ID-bevis i Danmark, der bliver digitalt. I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.
  • Der skal bruges NemID og pas, når appen tages i brug. Data er krypterede, og billedet, der bliver benyttet på kørekortet, scanner brugeren selv ind fra den billedfil, der ligger i passet. Billedet bliver udelukkende lagret på den pågældende telefon.
  • Ved fremvisning af kørekort-appen til politiet, vil politiet scanne den indbyggede QR-kode for at bekræfte gyldigheden. QR-koden er dynamisk, hvilket både højner sikkerheden og giver mulighed for, at politiet kan se billedet i egen app – uden at man er nødt til at give sin telefon til betjenten.
  • Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Transportministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsministeriet og Rigspolitiet.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.