Motorcyklister har talt: Bilister må gerne køre mc

Resultatet af FEMA's onlineundersøgelse er landet, og meldingen er klar: Ifølge de adspurgte motorcyklister bør bilister have lov til at køre A1-motorcykler i hele Europa.

For et par uger siden bragte vi artiklen om en spørgeskemaundersøgelse udført af det europæiske forbund for motorcyklister (FEMA), der omhandlede hvorvidt, et almindeligt B-kørekort til bil også skulle give ret til at køre A1-motorcykel.

På vores Facebook-side var det et spørgsmål, der delte vandene, og det var det til dels også blandt de 2.875 motorcyklister, der besvarede spørgeskemaet. Alligevel var der et klart flertal, næsten 66 procent, for, at bilister skal have lov til at køre de små 125'ere på bilkørekort dog mente de fleste, at de burde få basal mc-træning først.

Næsten to tredjedele af de, der besvarede spørgeskemaet, mente at bilister skulle have lov at køre A1-motorcykel.

I mange EU-lande er det allerede tilladt, ligesom det de fleste steder er tilladt at tage A1-kørekort allerede som 16-årig. I Danmark har vi dog ind til videre holdt os tilbage, men måske denne undersøgelse er udtryk for, at det er på tide at give unge trafikanter flere muligheder for at transportere sig sikkert inden for lovens rammer?

Hop ind på Facebook og giv dit besyv med!

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.