MC nyheder

Ny el-mc: Erik Buell prøver igen

Et nyt motorcykelmærke med Erik Buell som én af ejerne har set dagens lys. VanguardSpark forventes at vise de første prototyper i løbet af de næste måneder.

Erik Buell har efterhånden taget del i adskillige motorcykelprojekter, med det Harley-Davidson-motoriserede "Buell" og superbikemærket "EBR" som de mest fremtrædende. Men der skal tilsyneladende mere end et par konkurser til at slå amerikaneren ud, og nu er han klar igen med motorcykelmærket VanguardSpark.

Der er dog en fundamental forskel ved hans seneste satsning, VanguardSpark skal nemlig lave elektriske motorcykler. Det er ikke noget, Erik Buell tidligere har beskæftiget sig med professionelt, så derfor har han allieret sig med Frederic Vasseur fra Spark Racing, som laver Formula-E racerbilerne, og Francois-Xavier Terny fra Vanguard Motorcycles, der en en amerikansk producent af unikke premiummotorcykler.

Tilsammen vil de tre skabe elektriske 2-hjulere til masserne - ikke til racerbanerne - og det bærer deres første koncepter præg af. Motorcyklen, der er afbilledet øverst i artiklen, bærer navnet "Commuter", den skal have en realistisk rækkevidde på over 150 kilometer og være et transportalternativ for pendleren i og omkring byen. Her er altså ikke tale om en superbike med flere hundrede heste, men designet klager vi til gengæld ikke over!

VanguardSpark har også vist konceptet "SpeedBike", der er en cykel med kraftig elmotor - tænk en Vespa Ciao-knallert til de 21. århundrede.

Indtil videre er koncepterne kun på idéstadiet, men VanguardSpark har meldt ud, at de har fysiske prototyper klar i løbet af 2018. Så bliver det spændende, om Erik Buell endelig får vedvarende succes! Hvis du ikke helt kan huske, hvem den excentriske amerikaner er, kan du se et lille portræt af ham i videoen herunder: