MC nyheder

Nye EU-hjelmkrav på vej

Efter knap 20 år med uændrede regler er der nu nye krav på vej til motorcykelhjelme på det europæiske marked, når et nyt ECE-regulativ bliver behandlet til sommer.

Siden 2002 har det såkaldte ECE 22-regulativ, der omhandler sikkerhedskrav til styrthjelme, været gyldigt i dens femte revision (ECE 22.05). Men til juni bliver det foreslået erstattet med en ny ECE 22.06-standard, der skal skærpe kravene til motorcykelhjelme og tilbehør.

Regulativ ECE 22.06 bliver behandlet og efter al sandsynlighed stemt ind i juni 2020, hvorefter den officielle overgangsdato fra ECE 22.05 til ECE 22.06 vil blive besluttet. Fra det nye regulativ træder i kraft, vil der være en overgangsperiode på tre år, hvor producenter og forhandlere kan få lov til at få solgt ud af deres lager og udvikle sortimentet, inden salg af nyt udstyr, som ikke lever op til kravene, forbydes.

Når ECE 22.06 træder i kraft, vil regulativet blandt andet omfatte, at:

  • visirer skal kunne modstå slaget fra en ståkugle med 60 m/s
  • grænsen for tilladt vrid i hjelmen ved slag sænkes
  • solviserer ikke må være i vejen for ydervisiret
  • reflekser, der er lovpligtige i nogle lande, medfølger ved køb
  • eftermonteret tilbehør ikke må forringe sikkerheden
  • klaphjelme skal teste med og uden nedfoldet hagemodul

Vi følger naturligvis sagen og holder jer opdateret om, hvornår de nye sikkerhedskrav bliver indført.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.