MC nyheder

Pendlermodel fra Royal Enfield

  • Royal Enfield Meteor 350 MCTC (4).jpg
  • Royal Enfield Meteor 350 MCTC (1).jpg
  • Royal Enfield Meteor 350 MCTC (3).jpg
  • Royal Enfield Meteor 350 MCTC (2).jpg

Den nye Meteor 350 lover økonomisk og effektiv transport i elegante klæder og med det legendariske Royal Enfield-navn på tanken.

Indiske Royal Enfield har lanceret en ny model i den lille pendlerklasse, der skal over fra de udgående Bullet- og Classic-modeller.  Meteor 350 har en helt nyudviklet énstamper på 349 kubik, der, selvom den stadig er luft/oliekølet, er en meget mere moderne konstruktion end den gamle 500-kubik'er fra Bullet/Classic.

Nyudviklet fra dæk til spejle
Den 1-cylindrede motor leverer 20,5 hk ved 6.100 o/min og 27 Nm ved 4.000 o/min, og den sidder monteret i et helt nyt stel, der angiveligt skulle være både stivere og lettere end tidligere modeller. Bremser og affjedring er relativt simple med en 2-stemplet caliper på 300 mm skive fortil, der dog selvfølgelig har ABS, og konventionelle støddæmpere i begge ender, der dog byder på justerbar fjederforspænding bagtil.

Royal Enfield Meteor 350 fås i syv forskellige farver af mere eller mindre sprudlende karakter.

Gearkassen er på fem trin og benzintanken på 15 liter, og hvis du sætter den lille 350'er til at tøffe afsted i femte gear, skal du nok få 300+ kilometer ud af dråberne. Designet er klassisk Royal Enfield, dog krydret med LED-lygter i begge ender, selvom det fortil kun hælder kørelyset – nær-/fjernlys klare med en traditionel halogenpære.

Moderne teknologi
Den største nyhed ved Meteor 350 er dog nærmest instrumenteringen, der foruden en traditionel analogskive til omdrejninger med et lille LCD-speedometer i midten, byder på et separat instrument, som Royal Enfield kalder Tripper. Det er en lille skærm, der kan bruges til navigation via Google Maps, den forbindes til den tilhørende smartphone-app med Bluetooth. Det er et smart bud på integreret navigation, og Meteor 350 er endda udstyret med et USB-stik, så du kan holde telefonen opladet, mens den navigerer.

Navigationsmodullet "Tripper" giver sving-til-sving vejvisning via opkopling til smartphone.

Tripper er standard på alle Meteor 350-modeller, der desuden kommer i henholdsvis "Fireball", "Stellar" og "Supernova"-version i forskellige farver og med ryglæn, vindskærm og fælge som de største forskelle.

Den danske pris på Royal Enfield Meteor 350 kendes ikke, men den forventes at lande herhjemme i andet kvartal 2021. Se mere til den lille retropendler i videoen herunder:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.