MC nyheder

Politimotorcykler for 80-150 millioner kroner

Rigspolitiet har sendt stor kontrakt om nye politimotorcykler i udbud til en samlet værdi på op til 150 millioner kroner.

Tilbage i 2018 fik de danske motorcykelbetjente nye motorcykler at køre rundt på, og nu er det igen tid til at opgradere ordensmagtens tohjulede flåde.

Rigspolitiet har nemlig sendt en stor kontrakt om nye politimotorcykler i udbud, og det er ikke småpenge, der er tale om, skal vi hilse at sige.

I udbudsbekendtgørelsen, som netop er blevet offentliggjort, fremgår det, at indkøbene i hele rammeaftalens løbetid ligger på et interval på mellem 80 og 150 millioner kroner (eksklusive moms).

Rammeaftale på op til 14 år

Det er dog vigtigt at understrege, at der er tale om en såkaldt "rammeaftale", der som udgangspunkt skal løbe over syv år, og som udover levering af motorcykler også skal omfatte opbygning, service- og værkstedsydelser samt reservedele, sliddele og komponenter.

Ligeledes bemærkes det, at intervallet for den anslåede værdi er bredt, og at man forventer at "anskaffe for cirka 117 mio. DKK i aftaleperioden".

Samtidig ønsker Rigspolitiet en såkaldt "option på forlængelse" af rammeaftalerne med yderligere syv år, så kontrakten reelt kan få en løbetid på op til 14 år i alt.

Politiets nuværende motorcykler tæller blandt andet af specialudgaver af Yamaha FJR 1300, BMW K 1600 og F 700 GS som på billedet.

Motorcykler med hestekræfter

Af udbuddet fremgår det også, at de nye politimotorcykler som minimum skal have 115 hestekræfter, og at det vil "vægtes positivt at motorcyklens vedligeholdelsesbehov er lavt, herunder transmissionen".

Modsat tidligere vil der dog ikke være krav om kardantræk. Til gengæld er det et ufravigeligt krav, at "leverandøren kan yde service- og værkstedsydelser på de tilbudte motorcykler til alle landets politikredse".

Fristen for at afgive bud er 15. april 2021, og vi følger naturligvis sagen her på mctc.dk.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.