MC nyheder

Salt på vejene? Få svaret her

Hvordan ved man, om saltsprederen har været ude på vejene? Det kan Vejdirektoratets "Trafikkort" hjælpe med.

Koldt vejr har sat gang i saltning af vejene flere steder i landet, hvilket mange motorcyklister af gode grunde frygter.

Salt kan nemlig tære og ødelægge vitale dele på en motorcykel, hvis det ikke vaskes af hurtigst muligt.

Men hvordan finder man så ud af, om der for nylig er saltet på en given strækning?

Et godt tip er at besøge Vejdirektoratets online-trafikkort, hvor man kan få informationer om alt fra live trafik til vejarbejde – og saltning.

Ved at vælge "Vintertrafik" og herefter "Snerydning og saltning" kan man hurtigt få et overblik over, om saltsprederen har været forbi.

 


Vejdirektoratets vinterfakta:

• På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning gennemsnitligt 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt. 
• Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter én gang.
• Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.
• Vejdirektoratet har cirka 250 saltspredere og cirka 600 sneplove, som kan gå i aktion.

 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.