Styrthjelm-dispensation ophører

Fra og med 1. januar 2019 er det ikke længere muligt for førere af knallerter og motorcykler at blive fritaget fra pligten til at køre med styrthjelm.

Indtil for ganske nylig har knallert- og motorcykelkørere haft mulighed for at søge om fritagelse fra at bruge styrthjelm. Men per 1. januar 2019 er det ikke længere muligt. Færdselsstyrelsen har nemlig ændret bekendtgørelse om styrthjelme på baggrund af et ønske fra regeringen.

”Der er markant højere risiko for at blive dræbt eller alvorligt skadet i trafikken, når man kører på knallert eller motorcykel sammenlignet med andre transportformer. Det er derfor afgørende for knallert- og motorcykelkøreres trafiksikkerhed, at man bærer styrthjelm, og derfor bør der ikke være nogen undtagelser,” sagde transportminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse, da ændringsforslaget blev sendt i høring 1. november 2018.

Nu er ændringen trådt i kraft, og det betyder altså, at muligheden for at blive fritaget fra pligten til at anvende styrthjelm på grundlag af en lægeattest udgår. Det samme gælder muligheden for at få dispensation fra pligten til at anvende styrthjelm på grund af særlige ikkelægelige forhold.

Eksisterende lægeattester og dispensationer er gyldige indtil 1. juli 2019, såfremt de ikke udløber inden. Det fremgår af den nye ændring til bekendtgørelse om styrthjelme, som kan læses i sin fulde længde på Retsinformation.dk.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.