MC nyheder

BREAKING: Triumph indgår partnerskab med indiske Bajaj

  • big_discoverdts-si.jpg
  • Bajaj_Auto_logo.svg.png
  • Triumph_Motorcycles_logo_and_claim_2015.svg.png

De to motorcykelfabrikanter har netop offentliggjort, at de indleder et globalt samarbejde.

Verdens tredjestørste motorcykelfabrikant, Bajaj, og et af verdens ældste og mest ikoniske mærker, Triumph, skal fremover tage del i hinandens ekspertiser i håb om en fælles gavnlig udvikling. Det udmeldte de i en pressemeddelelse tidligere i dag.

Bajaj, der i forvejen ejer 48 procent af østrigske KTM, vil med samarbejdet få adgang til Triumph’s brand og modelrække, med henblik på at udvide deres salgsportefølje i kernemarkeder som Indien og Afrika. I modsætning til samarbejdet med KTM har Bajaj Auto dog ikke opkøbt andele i Triumph Motorcycles, der således stadig er ejet af briten John Bloor.

Samarbejdet skal for Triumph indledningsvis øge mærkets rækkevidde på det globale marked, så de kan sælge flere motorcykler i højvolumen markeder som eksempelvis Indien. På længere sigt skal Triumph og Bajaj samarbejde om at producere motorcykler i mellemklassen, hvilket skal åbne op for nye købersegmenter for mærket.

Bajaj’s største egenproducerede motorcykel er den 373 cm3 ’Dominar’, og Triumph’s mindste nuværende motorcykel er Street Triple S med en slagvolumen på 765 cm3 – så der burde være grobund for at mødes på et mellemområde.

Begge parter udtaler i pressemeddelelsen, at de glæder sig over de muligheder, som partnerskabet medfører, og at de vil komme med flere detaljer løbende.

Det bliver spændende at følge.