MC nyheder

Fra pap til app: Nu bliver kørekortet digitalt

Allerede fra november 2020 bliver det via en app muligt at anvende digitalt kørekort som supplement til det fysiske kørekort. Det bekræfter Digitaliseringsstyrelsen overfor MCTC.

Et digitalt kørekort har været lang tid undervejs. Men i en pressemeddelelse 5. oktober 2020 oplyser Færdselsstyrelsen, at den ændrer bekendtgørelse om kørekort, så det fremover bliver muligt at ”anvende digitalt kørekort som supplement til det fysiske kørekort”. Ændringerne træder i kraft den 1. november 2020.

I samme ombæring bekræfter Digitaliseringsstyrelsen, som står for at administrere IT-løsningen, overfor MCTC, at det nye digitale kørekort er lige på trapperne. Det bliver i form af en applikation til smarttelefoner, og efter planen bliver den nye app tilgængelig i løbet af uge 48 (altså fra 23. november 2020).

LÆS OGSÅ: A1, A2 og A? MCTC gør dig klogere på reglerne for kørekort til mc

Præcist hvornår den nye kørekort-app bliver lanceret – og hvordan den kommer til at fungere i praksis – er stadig uvist. Digitaliseringsstyrelsen har dog tidligere oplyst, at det digitale kørekort bliver et ”supplement til det fysiske kørekort, som kun kan anvendes som førerbevis inden for Danmarks grænser”, og at man skal være indehaver af et ”gyldigt kørekort, et NemID og et gyldigt pas” for at kunne få et digitalt kørekort.

Oprettelsen af et digitalt kørekort kommer til at foregå på den måde, at man via kørekort-appen på sin smarttelefon scanner sit pas. Det digitale kørekort er udviklet i samarbejde med Transportministeriet, Rigspolitiet og software-virksomheden Visma Consulting A/S, der i 2019 blev valgt som udviklingsleverandør.

Få seneste nyt om det digitale kørekort her på mctc.dk og på MCTC’s Facebookside.

 

Fremover kan man lade sit fysiske kørekort blive hjemme og nøjes med at fremvise et digitalt et af slagsen. Det gælder dog kun indenfor Danmarks grænser, og for at kunne få digitalt kørekort skal man desuden være indehaver af et gyldigt kørekort, et NemID og et gyldigt pas – og en smarttelefon.

 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.