MC nyheder

Vanvidskørsel: 111 km/t på mc i byzone

Blot tre dage efter indførelsen af ny lov om vanvidskørsel klappede fælden for en 34-årig mand i København, der blev målt til at køre 111 km/t på sin motorcykel i en byzone.

Der gik ikke lang tid, før den nye lov om vanvidskørsel, som trådte i kraft 31. marts 2021, fik konsekvenser for en motorcyklist.

Det måtte en 34-årig mand sande, da han langfredag aften blev taget i en hastighedsmåling på Folke Bernadottes Allé på Østerbro i København – altså bare tre dage efter de nye og skærpede regler var blevet til virkelighed.

Her blev han af politiet målt til at køre cirka 111 km/t på sin motorcykel i byzone, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t. Det oplyser Københavns Politi til MCTC:

"To motorcykelbetjente satte efter motorcyklen og fik den standset. Føreren, som også var ejer af køretøjet, fik inddraget førerretten på stedet, og da hastighedsoverskridelsen var mere end 100 procent og samtidig over 100 km/t, beslaglagde politiet samtidig motorcyklen med henblik på konfiskation (i henhold til de nye regler)".

 

Motorcykel kan blive bortauktioneret

I færdselsafdelingen hos Københavns Politi kalder man det både "hovedløst" og "meget farligt", at nogen kan finde på at køre så stærkt i byen. Men modsat tidligere har politiet nu et nyt værktøj at gøre brug af, og det har man anvendt i denne sag.

”Med den nye lovgivning er det nu fast procedure at beslaglægge køretøjet med henblik på konfiskation, når hastighedsgrænsen er overskredet med mere end 100 procent, og hastigheden samtidig er over 100 km/t. For det er hovedløst og meget, meget farligt at køre så stærkt – særligt i tilfælde som dette, hvor vanvidskørslen er foregået på en vej inde i byen,” siger politikommissær Bettina Appleyard.

Københavns Politi oplyser til MCTC, at beslaglæggelsen bliver indbragt for retten, der skal afgøre, om motorcyklen kan konfiskeres. Sker det, vil den blive bortauktioneret på en af politiets auktioner.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.