MC nyheder

BREAKING: Første konfiskerede køretøj er motorcykel

En 44-årig mand har fået konfiskeret sin motorcykel i en sag om vanvidskørsel. Ifølge MCTC's oplysninger er han dermed den første på landsplan, der har fået konfiskeret sit køretøj efter de nye regler og straffe for vanvidskørsel.

I denne tid nærmest vrimler det med sager om vanvidskørsel, hvoraf mange enten allerede har været eller meget snart skal for retten.

Det sker på baggrund af de nye regler og skærpede straffe for vanvidskørsel, som trådte i kraft 31. marts i år. Og nu er der så for første gang faldet dom i en sag om vanvidskørsel, hvor ejerens køretøj – en motorcykel – også er blevet konfiskeret af politiet.

Ud fra de oplysninger MCTC har kendskab til, gør det samtidig en motorcykel til det første konfiskerede køretøj i forbindelse med de nye regler.

Goddag til fængsel – farvel til kørekort og motorcykel

Den konkrete sag blev afgjort ved retten i Holstebro mandag 7. juni, hvor en 44-årig mand fra Skjern blev idømt seks måneders fængsel og frakendt førerretten i 10 år for blandt andet i april at have kørt vanvidskørsel på sin motorcykel. Og som den første på landsplan fik han altså også konfiskeret sin motorcykel med henblik på bortauktion.

"I det store hele fulgte retten min påstand, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med, for det er et udtryk for, at der er tale om alvorlig kriminalitet," siger Malene Bruun Kristensen, anklagerfuldmægtig hos anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi til MCTC.

Midt- og Vestjyllands Politi påpeger samtidig, at det endnu ikke er afgjort, om den konfiskerede motorcykel rent faktisk ender på auktion.

"Hvorvidt den pågældende motorcykel skal bortauktioneres, er ikke afklaret endnu. Det beror altid på en konkret vurdering, om konfiskerede genstande kan sælges eller skal destrueres. Auktioner holdes løbende og annonceres på politi.dk," fortæller chefanklager Kåre Skjæveland fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi til MCTC, som har søgt aktindsigt i sagen.

Uddrag af tema-artiklen "vanvidskørsel" i Touring Nyt 4/2021.
I næste udgave følger vi op på de seneste sager.

Motorcykler i mediebilledet

Det er i det hele taget, som om motorcykler står for skud, når det gælder sager, der vedrører de nye regler og skærpede straffe for vanvidskørsel.

Således kunne vi fredag 21. maj som de første bringe en skelsættende nyhed her på mctc.dk: Ejer får sin beslaglagte motorcykel tilbage.

Dét kom frem, efter sagen havde været for retten i Roskilde, som ikke fandt, at "betingelserne for at foretage beslaglæggelse" var opfyldt.

Læs meget mere om vanvidskørsel i Touring Nyt

Få hele historien og alle detaljerne i den første domssag om konfiskation i næste udgave af MCTC's medlemsmagasin, der udkommer i starten af juni. Her kan du også læse mere om sagen, hvor en beslaglagt motorcykel er blevet leveret tilbage til ejeren.

Hvis du endnu ikke er medlem, kan du blive det her – det koster kun 235 kroner årligt.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.