MC nyheder

Ny Nimbus får italiensk motor

Italienske Energica skal levere el-motor og batteri til den kommende Nimbus-motorcykel, oplyser danske Nimbus Motorcycles i en pressemeddelelse.

Når det nystartede Nimbus Motorcycles A/S efter planen lancerer en elektrisk Nimbus-motorcykel på det danske marked i 2025, bliver det med el-motor, batteri og andre tekniske komponenter fra italienske Energica. Det oplyser Nimbus Motorcycles i en pressemeddelelse.

"Det er med stor glæde og stolthed, vi kan afsløre, at mange måneders arbejde med at finde en egnet teknisk samarbejdspartner nu er afsluttet med, at vi har indgået en aftale med det meget velrenommerede firma Energica i Italien," siger Nimbus Motorcycles' bestyrelsesformand Ib Mogensen.

"Vi vil med vores størrelse aldrig med fordel selv kunne udvikle og producere de vitale tekniske dele i Danmark, så det har været essentielt at finde et kvalitetsbrand i Europa, der kunne løse denne opgave," siger Ib Mogensen.

Underskrivning af samarbejdsaftalen mellem Energica og Nimbus Motorcycles foregik på Energicas fabrik i Modena, Italien i oktober 2023. På billedet ses den tekniske ledelse og bestyrelse i de to firmaer, flankeret i front fra venstre af general manager fra Energica Inside Carlo Iacovini og Nimbus Motorcycles' stifter og direktør Claus Støvlbæk Clausen.

 

Anden gang er lykkens gang

Det er ikke første gang, at den danske iværksætter Claus Støvlbæk Clausen forsøger at genoplive Nimbus-mærket.

Tilbage i 2014 gjorde han et forsøg, som dog endte med at gå i vasken. Og da det nuværende Nimbus-projekt blev skudt i gang i slutningen af 2020, forløb det heller ikke uden vanskeligheder – en historie, du kan læse meget mere om her.

I pressemeddelelsen om samarbejdet mellem Energica og Nimbus Motorcycles fremgår det også, at den nye elektriske Nimbus-motorcykel "ikke vil blive med så høj tophastighed og acceleration som Energicas egne motorcykler, da disse har en tophastighed på over 200 km/t og 0-100 km/t på 2,5 sekunder". I stedet satser Nimbus Motorcycles på cirka 150-160 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på 4-5 sekunder.

"Nimbus planlægger at producere mange andre vitale dele i Danmark og også at samle det hele et sted i Danmark, men med 'Energica Inside', som det kommer til at hedde på Nimbus-motorcyklerne, opnår kunderne at få en markedsafprøvet og testet teknik," lyder det i pressemeddelelsen.

 

Kort om Nimbus Motorcycles A/S

Det folkeejede Nimbus Motorcycles A/S oplyser, at firmaet har hele 1.228 danskere som aktionærer og ejere. Firmaet blev opstartet i 2021 af Claus Støvlbæk Clausen, og han og bestyrelsen har de seneste to år etableret firmaet ved at udbyde "folkeaktier".

Ifølge Nimbus Motorcycles har dette resulteret i cirka 11 millioner kroner, som primært er anvendt til design, produktudvikling, etablering og inden længe en dansk produktionsopstart af en – i første omgang – elektrisk Nimbus E-cykel i 2024 og senere i 2025 den elektriske Nimbus motorcykel, der er en nyfortolkning af den legendariske Nimbus C-model fra 1934.

 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.